En ryska som flyttat till Sverige har publicerat detta recept.
| ½ | vitkålshuvud |
1 stor | eller två små rödbetor |
2 - 3 | morötter |
4 - 5 | potatisar |
5 st | hackade tomater
Kan ersättas med tomatpuré eller passerade tomater |
Kryddor: | Persilja dill svartpeppar 2 lagerblad |
| lite olivolja |
2 tsk | salt |
|
|
| Skär vitkål så att det blir långa och tunna bitar. Skala och riv morötter och rödbetor. Skala potatis.
Stek rödbetor på en stekpanna med olja tills de bleknar, tillsätt morötter och stek lite till.
Blanda i vitkål och stek tills vitkålen blir lite mjuk.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
När det börjar koka, lägg stekta grönsaker i och sänk värmen.
Efter 10 minuter lägg i potatis och salta.
Låt det koka i 15 minuter.
Tillsatt tomater, kryddor och olivolja.
Låt koka lite till.
Servera med en sked gräddfil i varje soppskål.
|
|