Garam masala

Ursprung: Indien.
 
Garam masala är en indisk kryddblandning.
Blandningen varierar, varje person har sin egen blandning men ofta innehåller den
svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver,
fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland även saffran.
Liknar Curry men innehäller oftast inte ingefära och / eller gurkmeja.
Garam betyder varm och masala betyder kryddblandning.
Ingredienser
1 msk spiskummin
1 msk svartpeppar 
 (eller 1 krm cayennepeppar)
1 msk kardemumma
1 msk muskotnöt
1 msk kanel
0.5 msk kryddnejlika
Gör så här
Krossa kryddorna fint i en mortel 
eller mal dem i en elektrisk kaffekvarn.
Använd det du behöver och spara resten i en burk. 
Kryddorna håller sig fräscha minst 3-4 månader.
Strö lite garam masala över den färdiga rätten 
också så skapas en fin doft och smakupplevelse.